Foto: Eser Elmali
Foto: Eser Elmali

Door de ogen van Eser Elmali

 

"Zelf ben ik zeven jaar actief geweest in het betaald voetbal. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij PEC Zwolle en ken 8 officiële interlands voor de jeugdteams van het Turkse elftal. Ik heb het mogen schoppen tot de eerste selectie van PEC Zwolle. Hierna ben 3 jaar selectiekeeper van FC Emmen geweest, waarin ik meer dan honderd wedstrijden heb mogen meemaken.

 

In deze tijd als topsporter bij FC Emmen ben ik de academy gaan starten als hobby. Kort daarna werd het een fulltime job voor mij, waarin ik heb gekozen om mijn carrière als keeperscoach te gaan beginnen. Ik heb afscheid moeten nemen van mijn eigen carrière als profkeeper, aangezien ik veel meer energie uithaal om een ander te helpen dan mezelf in actie te zien.

 

In deze tijd heb ik samen gewerkt met keeperstrainers als: Sierd van der Berg, Jacques Storm, Richard Moes en Murat Sahin. Ook heb collega's gehad die wellicht bekend voor jullie zijn, onder andere: Diederik Boer, Kevin Begois, Leon Ter Wielen, Wesley de Ruiter, Danny Wintjes, Marko Meerits, Dennis Telgenkamp, Wieger Sietsma, Mike Hauptmeijer en Kjell Scherpen. 

 

Na de start in 2015 is mijn hobby uitgeschoten tot een fulltime job. Op dit moment werken wij met 14 trainers aan de ontwikkeling van meer dan honderd keepers. Door middel van

een visie die altijd in ontwikkeling zal blijven zorgen wij voor de ontwikkeling van elk individu binnen onze opleiding. Wat het concept speciaal maakt, is dat de coaches ook een onderdeel zijn of zijn geweest van de opleiding als keeper. Zo kan je aannemen dat keepers worden opgeleid door trainers uit onze eigen kweekvijver.

 

Samen met het team hebben wij een opleidingsconcept gecreëerd die elk keeper multifunctioneel zal gaan opleiden. Door breed te werken met de ontwikkeling van de keeper bieden wij op dit moment een opleiding aan voor keepers die weinig in Nederland wordt aangeboden. Zo kijken wij naar velen aspecten waar vier onderwerpen sterk naar voren komen, namelijk: Techniek, Tactiek, Fysiek en je Hersenen.

 

Het doel is om elk keeper naar een "Next Level" te brengen met al onze activiteiten die wij bieden. Als opleiding hebben wij een breed concept in trainingen. Niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld werken wij aan de ontwikkeling van de keeper.  Keepers die onderdeel zijn van het team, worden dus door bepaalde trainingen ook thuis gestimuleerd. Hierin hebben wij een speciaal programma waarin de zelfregulatie van een individu op een cognitief niveau wordt gestimuleerd.

 

Aspecten buiten het veld is net zo belangrijk als in het veld. Wij proberen dan ook keepers te helpen , hoe ze het beste kunnen prepareren als keeper' Wat zijn de juiste voorwaarden om te leven als sporter? Ook deze externe factoren worden meegenomen in de opleiding.

 

Als keeperstrainer ben ik actief bij PEC Zwolle Vrouwen in de Eredivisie waar ik dit seizoen mijn 5e jaar in ben gegaan. In deze tijd werk ik en heb ik mogen  werken met keepsters als: Nadja Olthuis, Nienke Olthof, Stephanie Bukovec (International van Kroatië), Moon Pondes en Tirsa Postma. 

 

Plezier en ontwikkeling zijn bij The Dutch Goalkeepers Academy dan ook de belangrijke punten. Terwijl keepers plezier hebben willen wij ze naar een hoger niveau brengen, want plezier is een middel waarbij iemand zich ongeacht beter kan presteren dan normaal. Ik wil dus met mijn staf jou helpen naar een mooi carriere als topkeeper."

 

 

Eser Elmali

 

Oprichter/Eigenaar | The Dutch Goalkeepers Academy

Hoofdkeeperstrainer | The Dutch Goalkeepers Academy